Çalışma hayatımın 12 yılını üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına adadım. Halen de devam ediyorum. İlk işe başladığımda bu kavramla ilgili yüzeysel bir bilgim vardı ama zaman geçtikçe deneyim ve bilgi birikimim arttı ve her iki tarafı da yakından tanıma fırsatım oldu. Bu işin en önemli ve güzel yanı da sahada olmanız yani sanayinin içinde birebir olup, onlarla birlikte çalışmanız.
Tüm bu süreç boyunca birlikte proje yaptığımız ve bir araya geldiğimiz firmalarla yapmış olduğumuz görüşmelerimizde konuşulan konulardan biri de insan kaynağı oldu. Tüm sanayicilerin en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri de nitelikli insan kaynağına ulaşmak ya da yetiştirmek. Durum değişmiş değil, halen de öyle. Temmuz ayında bir projemiz kapsamında üç haftada toplam 40 firma ziyaret ettim ve bu ziyaretlerde de konuşulan konulardan biri nitelikli insan kaynağına ulaşmak oldu. Firmalarla birlikte çalıştığımız projelerin odak noktası Ar-Ge ve inovasyon olduğunda nitelikli insan kaynağı daha çok önem kazanıyor.
Tabii tüm bunların yanında işsizlik de başka bir konu. Yani bir tarafta iş arayanlar veya kendi işini kurmak isteyenler varken, diğer tarafta da nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan sanayicimiz var. Tüm bunların odak noktasında çalışan biri olarak bana gelen bir işbirliği önerisine hayır demem imkansızdı.
Sevgili Yasemin YILMAZ SARIEROĞULLARI ile geçmişimiz çok eskiye dayanıyor. Kendisi bu bölgeye kadın girişimcilik konusunda önemli katkılar sağlamış kadın girişimcilerimizden biri. Kadın girişimci dendiğinde bende akan sular durduğu için kendisi ile pek çok ortak noktamız var.
Benimle görüşmek istediğinde “Çiğdem’ciğim çok güzel bir fikrim var destek olur musun” dedi. Yapabileceğim bir şey ise tabii ki seve seve dedim. Bölgemizde işsizlere yönelik projeler üreten bir dernek kurma fikri vardı. Amaç, İşçi bulma kurumu gibi çalışmak değil, nitelikli insan kaynağı yetiştiren ve aynı zamanda başarılı girişimciler yetiştiren projeler üretmekti. Seve seve kabul ettim.
Hızlıca tüzük oluşturma çalışmalarına başladık. Herkesin de değerli ve önemli katkıları ile 7 kurucu üye olarak Adana İşsizliğe Çözüm Derneğini (Adana İŞÇÖZ) kurduk.
Biz neler mi yapacağız? Çok şey yapacağız. Birkaç kez yönetim kurulu olarak biraraya geldik ve çok güzel proje önerileri belirledik. Eylül’den itibaren çok sıkı projelerle geliyoruz. Burada tamamen gönüllülük esası var. Herkesin çok yoğun bir iş temposu var ama toplantılarımız aksatmadan yapmaya çalışıyoruz.
Çalışmalara katkı sağlayacak ve derneğimize üye olmak isteyen herkese kapımız açık. Şuanda bir facebook sayfamız, yakında web sitemizi de tasarlayıp aktif hale getireceğiz. Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Bu bölge için ve ülkemiz için, ne yapabilirsek bizim için çok önemli.
Derneğimizin kurucu yönetim kurulu üyelerinin isimleri aşağıdaki gibidir. Bana kurucu başkanlık görevini verdiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum beni bu göreve layık gördükleri için. Ben de bu görevimi elimden geldiğince başarıyla yerine getirmeye çalışacağım.
Not : Aşağıdaki isimler harf sırasına göre yapılmıştır.
Barış KURTARAN (Yönetim Kurulu Üyesi)
Burcu AKSÖZ (Yönetim Kurulu Üyesi)
Bülent ÖĞRÜ (Sayman)
Çiğdem SEZER (Başkan)
Elif Yeliz AKTAŞ (Sekreter)
Sadi SÜRENKÖK (Yönetim Kurulu Üyesi)
Yasemin YILMAZ SARIEROĞULLARINDAN (Başkan Yardımcısı)
Derneğimizin dört kadın üyesinden üçü 🙂