Yaz geldi, tatil fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından akın akın ulaşmaya başladı 🙂 Kitap okumanın belli bir mevsimi yoktur ama yine de yazın okumak için daha çok zaman ayrılır gibi genel bir düşünce vardır. İster evde isterse tatil yerinde okuyacağımız kitapları seçerken de ya başkalarının tavsiyelerini dikkate alırız, ya da kitaplarımızı kendimiz seçeriz.
Bugün sizinle paylaşacağım 5 kitap önerisi de size tatilde eşlik edebilecek ve keyif alacağınıza inandığım kitaplar. Bazılarını halen elime alıp yeniden okumuşluğum da vardır. Eğer tatilde şöyle keyifle birşeyler okumak istiyorum diyorsanız, bu kitapları okunacaklar listenize dahil edin derim. İyi Okumalar 🙂
1) Masal Terapi… (Judith Malika Liberman)
Hep çocuklarımız masal okuyacak değil ya, bizlerin de çok ihtiyacı var bu güzelim masallara. Geçen sene tatile gitmeden önce almıştım bu kitabı, tam da denize karşı okumuştum o güzelim sayfaları. 🙂 Paylaşılan her bir masalın size verdiği mesajlarla inanın hayata bir farklı bakmaya başlıyorsunuz. Tam da adı gibi size terapi gibi geliyor bu kitap.
Ne zaman kalbinin korkuyla kapandığını hissedersen ayağa kalk, kollarını iki yana iyice aç, sanki güneşe aldığın bir madalyayı göstermek istiyormuşçasına göğüs kemiklerini yukarıya yönelt ve beş kez derin nefes al. Ve tekrarla: Dünyayı olduğu gibi sevmek için kalbimi açıyorum.
2) Ayçöreği ve Denizyıldızı… (Sunay Akın)
Benim gibi Sunay Akın hayranı olanlar zaten beni çok iyi anlayacaktır. Onun yazdığı her kitapta başka dünyalara yolculuk ediyor ve ne kadar çok şey bilmediğinizi fark ediyorsunuz. Diğer kitaplarını da okudum, onları da tavsiye ederim.
Ortaçağ hekimlerinde elin ortaparmağının apayrı bir önemi vardı. Hekimler ilaç karıştırmak için yalnızca bu parmağı kullanırlardı. Bunun nedeni, kalbe tek sinirler doğrudan bağlı olan bu parmağın ilaçta zehir olması durumunda uyarıcı görevi görmesiydi. Sahi, nişan ya da evlililik yüzükleri neden kalbe doğrudan bağlanan sol elin orta parmağına takılmaz?
3) Çikolata Kaplı Hüzünler… (Canan Tan)
Canan Tan’ın tüm kitaplarını okumuş biri olarak bu kitabın da bende bıraktığı tat çok başka. Çukurova kitap Fuarında almıştım bu kitabı ve imzalatma şansını da yakalamıştım. 14 farklı kadının 14 farklı öyküsünü bulacaksınız bu kitapta. Okuduğunuz her öyküde kendinizden bir parça bulacaksınız. Canan hanımın benim için kitabını imzalarken yazdığı gibi, Çikolata tadında duyuşlarla kitabı okuyacaksınız.
….Hayır, düşündüklerimin hiçbiri beni temize çıkarmaz! Suçluyum. Keşke Kendime iki gün ayırabilseydim… Keşke sen “Gelemiyorum” dediğinde ben sana koşsaydım….Şu anda Keşke Yerine İyi ki diyebilmeyi ne kadar isterdim…
4) Yazdım Sihir Oldu…(İlay Bilgili)
Yeni okuduğum bir kitap. Aslında çok tesadüfi oldu, başka bir kitap almak için kitapçıya gitmiştim, aradığım kitabı bulamayınca başka hangi kitap olur diye aranırken rafta dikkatimi çekti. İtiraf edeyim ilk kitabın ismi dikkatimi çekti. İyi ki de almışım ve okumuşum. Siz de okurken keyif alacaksınız ve kendinizden çok şey bulacaksınız.
İnadına …sonra sabah olur yeniden. İnadına! Ağızdaki acı tada bal çalar, gece çökmüş kalpleri cilalar! Ananemin alnı secdedir şimdi, nice bebek anasının memesinde. Sabah, bir gelin duvağıdır, tüm siyahların inadına!…
5) Büyü Dükkanı… (Yeşim Türköz)
Bir dükkan düşünün, istediğiniz herşeyi satın alabileceğiniz bir yer.. Satın almak istediğiniz şeyin de bir bedeli var. Bu bedeli öderseniz istediğinize sahip olursunuz. Dükkanın sahibinin de tek bir amacı vardır, Müşterisini alabileceği en iyi şeyle göndermek…
Katıldığım bir eğitimde eğitmenimiz bahsetmişti bu kitaptan. Ben de hemen not almıştım. İyi ki de hayatıma girmiş diyorum şimdi. Kitaplığımın çok özel köşesinde duruyor. Zaman zaman açıp yeniden bakıyor ve yeniden hikayelere dalıyorum..
“Size zor geliyorsa pazarlığı ben başlatayım.” … “Lütfen, çok sevinirim”… “İstediğiniz şeyin karşılığında bana tutkularınız verin”… “Hangi tutkularımı?”…. “Hani aşık olduğunuzda yaşadığınız tutkular… Yerinizde durmanıza engel olan duygularınız var ya; onları verin bana. Zaten benden öyle bir şey istiyorsunuz ki, bunlara ihtiyacınız olmayacak.”